Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

Εκπαιδευτική Εκδρομή Φοιτητών Στο Λιβάδι

Στο πλαίσιο του μαθήματος του 3ου εξαμήνου "ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ & ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ-
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ", το οποίο διδάσκεται στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., η διδακτική
ομάδα αποτελούμενη από τους Α. Πασχαλίδη και Γ.Συνεφάκη, επέλεξε ως πεδίο εφαρμογής του θέματος της άσκησης το Λιβάδι Ολύμπου της Επαρχίας Ελασσόνας.
Για την αρτιότερη εκπόνηση του θέματος, η διδακτική ομάδα έκρινε σκόπιμο να διοργανώσει εκπαιδευτική εκδρομή, από τις 3 (Σάββατο) έως και τις 6 (Τρίτη) Νοεμβρίου 2007 στο Λιβάδι,
ώστε οι φοιτητές (περί τους 37) να γνωρίσουν επί τόπου το χώρο εφαρμογής της άσκησής τους, αποκτώντας παράλληλα και τις απαραίτητες οπτικές παραστάσεις που απαιτούνται για μία κατά το δυνατόν πιστότερη προσέγγιση της σχεδιαστικής τους πρότασης.
Οι ανάγκες του μαθήματος συμπεριλαμβάνουν τη χρήση του θεάτρου του Ζαννείου Πνευματικού Κέντρου, την Τρίτη 6/11 το πρωί, από τις 10 έως τις 13.30. Σημειώνουμε πως θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την ιστορική εξέλιξη του οικισμού του Λιβαδίου και γενικότερα των ορεινών οικισμών των Βλάχων.
Επίσης το Σάββατο 3/11/2007, κατά τις 6μ.μ. στον ανώγειο χώρο του ξενοδοχείου "ΚΙΟΣΚΙ", θα λάβει χώρα ένα σεμινάριο ώστε να μεταφερθούν εμπειρίες και απόψεις στο φοιτητικό σώμα, εμπειρίες πολύτιμες για τους φοιτητές.
Συστήνουμε επίσης στους καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου να εκμεταλλευθούν την παρουσία των καθηγητών του Α.Π.Θ. και των προσκεκλημένων τους και να παρακολουθήσουν (εάν είναι εφικτό) και οι μαθητές τους το μάθημα της Τρίτης 6/11. Είμαστε σίγουροι πως θα αποκομίσουν σημαντικά μορφωτικά οφέλη. Επίσης ενημερώστε και όποιον άλλο πολίτη ενδιαφέρεται. Το μάθημα είναι ακαδημαϊκού χαρακτήρα και είναι ανοικτό σε όλους. Όλα τα έξοδα της εκπαιδευτικής εκδρομής θα βαρύνουν το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: