Ευχαριστήριο Δ.Σ.
Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης “Ο Γεωργάκης Ολύμπιος”
Θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης έτυχε η εκδήλωση κοπής
βασιλόπιτας του συλλόγου μας, την Κυριακή 9/2/25. Όλοι όσοι προσήλθαν
δημιούργησαν μια υπέροχη και ζεστή ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα της λέσχης
μας. Παρά το αδιαχώρητο που δημιουργήθηκε, η όμορφη διάθεση, τα χαμόγελα και οι
θερμές ευχές κυριάρχησαν. Μεταξύ των μελών και φίλων παραβρέθηκαν πρώην
πρόεδροι του συλλόγου ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η βουλευτής
Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, που έλκει την καταγωγή της από το Λιβάδι.
Η αναβίωση του εθίμου “Μπαμπαλιούρια”, οι υπέροχοι
παραδοσιακοί σκοποί που συνόδευαν την εκδήλωση, οι πεντανόστιμες και οικείες
παραδοσιακές γεύσεις και ο εθελοντισμός μελών και φίλων έκαναν τη συνεύρεση
όλων μας μοναδικά όμορφη.
Οφείλουμε ως εκ τούτου να ευχαριστήσουμε ολόψυχα όλους
και όλες που τίμησαν τον σύλλογό μας με την παρουσία τους.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το μουσικό σχήμα παραδοσιακής
μουσικής “Ακαρντάσηδες” που αποτελείται από
μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και απαρτίζεται από τους
Παμπέρη Δημήτρη - βιολί & τραγούδι, Μποζινούδη Άννα - ούτι & τραγούδι,
Κούτρα Οδυσσέα - λαούτο & τραγούδι, Ταουντζή Κατερίνα - κανονάκι &
τραγούδι, Βασιλείου Δημήτρη - κρουστά, καθώς και τον Πολύκαρπο Σιδηρόπουλο για
την ηχητική εγκατάσταση.
Τα μέλη του εφηβικού χορευτικού τμήματος Κωνσταντίνο
Μπέλλη και Θανάση Χαρίση που υποδύθηκαν τα “Μπαμπαλιούρια” και με μεγάλη θέρμη, αμεσότητα
και παραστατικότητα αναβίωσαν το δρώμενο, καθώς και τις Καλιόπη Μητώνα και
Αντωνία Μπατζάκη που συνόδευσαν την αναβίωση του εθίμου ντυμένες με τις
παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας.
Τους Τάσο Δίκα και Κώστα & Ελένη Μουσένα για την
προσφορά δώρων, πίνακα ζωγραφικής και χειροποίητη παραδοσιακή κουρτίνα αντίστοιχα.
Τις κυρίες Ειρήνη Σαλαβάτη και Φρόσω Χρυσικού για τους
μεζέδες που με μεράκι ετοίμασαν, καθώς και τον Κώστα Ντάμπο για την προσφορά σε
σαλάτες. Επίσης τις Μαρία Γαλάνη, Μαρία Δαμαλή, Ελένη Σαλαβάτη, καθώς και τον
Βαγγέλη Παμπέρη για την προετοιμασία, την οργάνωση της αίθουσας και το
σέρβις.
Με εκτίμηση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου