Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αναδρομή Εκδηλώσεων ΣΛΘ 2013-14

ΓΚΙΝΙ ΒΙΝΙΤΟΥ
Πέρασε κιόλας ενας χρόνος από τότε που βρεθήκαμε όλοι μαζί στον περυσινό χορό μας. ‘Ενας χρόνος που σημαδεύτηκε από πολλές δυσκολίες και δοκιμασίες για την κοινωνία και τον καθένα μας χωριστά. Είχε όμως και όμορφες στιγμές, στιγμές ανθρώπινες που προάγουν τις σχέσεις μας και μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε μπροστά. Εμείς στο Σύλλογο προσπαθούμε να συνδράμουμε σε αυτό και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να βάλουμε ένα λιθαράκι χάρη στη δική σας συμμετοχή και συμπαράσταση. Ας θυμηθούμε λοιπόν τις δραστηριότητές μας σε αυτό το διάστημα.
Το Μάιο του 2013 έγινε η αποχαιρετηστήρια γιορτή των χορευτικών συγκροτημάτων και τον Ιούνιο το χορευτικό μας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Αντάμωμα στην Κατερίνη. Ο ΣΛΘ ολοκλήρωσε την έκδοση των βιβλίων του κ. Κώστα Πρόκοβα χάρη στην ευγενική χορηγία του αείμνηστου κ. Δημήτρη Ζάννα, της συζύγου του Αρτέμιδος και του κ. Στέργιου Μεταξιώτη. Τα βιβλία αυτά αποτελούν αναφορά για τη λαογραφική ιστορία του Λιβαδίου και πολιτιστική κληρονομιά γα τις νέες γενιές. Η παρουσίασή τους στο Λιβάδι τον Αύγουστο και στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε η δημιουργία τμημάτων χορωδίας και μουσικής για τα παιδιά με δάσκαλο τον κ. Γιάννη Μένο. Τους απολαύσαμε πρώτη φορά στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, όταν τα παιδιά μας τραγούδησαν την «Άγια Νύχτα». Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και περισσότερα ακούσματα.
Τον Οκτώβριο ξεκίνησε το 2ο πρωτάθλημα τάβλι με μάχες σκληρές και απρόβλεπτες. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τον φετινό πρωταθλητή.
Τον Νοέμβριο παρακολουθήσαμε στη Λέσχη τη ταινία του κ. Λάζαρου Χατζή και των Καβαλάρηδων για τη μάχη του Σαραντάπορου και την Απελευθέρωση του Λιβαδίου. Μια αξιέπαινη προσπάθεια που μας εξέπληξε με την ποιότητα και αρτιότητά της, ένα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο που περιμένουμε να κυκλοφορήσει σε DVD.
Τον Δεκέμβριο είχαμε την καθιερωμένη συνεστίαση στη Λέσχη, μια πολύ όμορφη βραδιά με φαγητό, ποτό και άφθονο κέφι που μας χάρισε η κομπανία του κ. Διονύση Κοκκινοπλίτη και των συναδέλφων του. Για τα μικρά παιδιά οργανώσαμε γιορτή, όπου αναβίωσαν τα έθιμα με τα Άστρα, τις Τσουμάγκες και τα Κόλιντα. Ο γνωστός Αη-Βασίλης ήταν και πάλι κοντά μας (ευχαριστούμε Γιώργο Μισιρλή) και η χορωδία των παιδιών μας έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής.
Τον Ιανούριο είχαμε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όπου και τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στον Σύλλογο ο μπαρμπα- Κώτσος Γκρίζος. Απόφαση του Δ.Σ. είναι η επόμενη Γενική Συνέλευση να χρίσει τον κ. Κώστα Γκρίζο επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου. Επίσης τον Ιανουάριο συμμετείχαμε στην κοπή της πίτας της ΠΟΠΣΒ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Οι γονείς των μικρών παιδιών έχουν δημιουργήσει μια καινούρια δυναμική χορευτική ομάδα που έκανε αισθητή την παρουσία της στην εκδήλωση, τα εύσημα στη δασκάλα μας κ. Λίτσα Τσανούσα.
Τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη η παρουσίαση της πολύχρονης και επίπονης έρευνας του Εκπαιδευτικού και Ιστορικού κ.Γρηγορίου Βέλκου για το άδοξο τέλος της οικογένειας του Γεωργάκη Ολύμπιου μετά τη θυσία του. Μια σημαντικότατη παρακαταθήκη άγνωστων πτυχών της ιστορίας μας. Ο κ. Βέλκος έχει παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα στον Σύλλογο και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να εκδώσουμε το έργο του. Στα τέλη Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη παρέλαση κουδουνοφόρων από την Μακεδονία και τη Θεσσαλία υπό την οργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Μια εκδήλωση όπου τα «μπαμπαλιούρια» μας από το Λιβάδι, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη (Αντώνης Γαλής και Χρήστος Θεοδωρής) έδωσαν βροντερό παρών.
Κάπως έτσι φτάσαμε στον Μάρτιο και σας υποδεχόμαστε με χαρά στο σημερινό χορό μας. Εδώ τελειώνει και η δική μας θητεία στο Δ.Σ. (πέρασαν κιόλας 2 χρόνια!). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους «παλιούς» του Δ.Σ. Διονύση και Φρόσω που στάθηκαν δίπλα μας και βοήθησαν τα μέγιστα να συνεχίσει ομαλά την πορεία του ο Σύλλογος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους κ.κ. Γιώργο Συννεφάκη, Άσπα Καραβίδα, Κώστα Μουσένα- τις «χρυσές εφεδρείες» που βοηθούν άοκνα όποτε τους ζητηθεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην κ. Λίτσα Τσανούσα, την δασκάλα μας για την άψογη συνεργασία μας καθώς και στην οικογένεια Θεοδωρή που φροντίζει το Κυλικείο και τις αίθουσες της Λέσχης. Ο κατάλογος των ονομάτων δεν σταματάει εδώ, χάριν οικονομίας όμως θα πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που είστε πάντα δίπλα μας και προσφέρετε από τον χρόνο σας, την τέχνη σας, το περίσσευμα και υστέρημά σας ώστε αυτός ο Σύλλογος να εκπληρώνει τους σκοπούς του.

Έχουμε ορίσει ως αρχική ημερομηνία για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 23/3  και ώρα 11:30 π.μ. (όπου συνήθως δεν επιτυγχάνεται απαρτία) και επομένως η οριστική ημερομηνία της συνέλευσης είναι την Κυριακή 30/3 και ώρα 11:30π.μ. στη Λέσχη του ΣΛΘ.        Καλή σας Διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: