Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Κάλαντα, τσουμάγκες και δωράκια

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε την τελευταία Παρασκευή, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τα παιδιά αρχικά ετοίμασαν ζωγραφιές και γράμματα για τον Αϊ  Βασίλη και στην συνέχεια ενημερώθηκαν από τους γονείς τους για το παλιό έθιμο του Λιβαδίου, «τα κόλιντα». 



Πέρυσι την τιμητική είχε το ντύσιμο του Άστρου, ενώ φέτος τα παιδιά μάθανε για ένα μέρος του αυτοσχέδιου εξοπλισμού, που κουβαλούσαν παλιότερα οι κολιντάριδες, και πιο συγκεκριμένα για την γνωστή μας Τσουμάγκα. Το ΔΣ μοίρασε μια δεκάδα μικρές  τσουμάγκες στα παιδιά και δίπλα στο Άστρο, όλοι μαζί, τραγουδήσανε τα κάλαντα.


Στη συνέχεια ήρθε στη λέσχη μας ο Αι Βασίλης. Άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά του μουσικού τμήματος και μετά μοίρασε τα δωράκια στα παιδιά. Αφού ολοκλήρωσε  την αποστολή του απόλαυσε και ένα Λιβαδιώτικο τσιπουράκι.






Στο τρίτο μέρος της γιορτής, καθόσον τα πιτσιρίκια χόρευαν και τραγουδούσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, οι ενήλικες κάνανε την καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων στη άλλη αίθουσα. Έξυπνα,  όμορφα και χρηστικά δωράκια που πρόσφεραν απίθανο γέλιο στους φίλους και στα μέλη του συλλόγου μας.







Το ΔΣ ευχαριστεί για άλλη μια φορά τον ακούραστο Αι Βασίλη, τις μαμάδες που επιμελήθηκαν την γιορτή και εύχεται σε όλους καλές γιορτές με υγεία και ειρήνη. Ραντεβού το νέο έτος.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: