Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Σημείο συνάντησης για την έναρξη της εκδρομής το πάρκο της οδού Ψελλού, απέναντι από το γνωστό καφέ Ντούφας. Πρωινό καφεδάκι.


Η αναχώρηση είχε μια μικρή καθυστέρηση, αλλά η διάθεση των εκδρομέων ήτανε στα ύψη. Το λεωφορείο γέμισε και κάποιοι υπεράριθμοι, της τελευταίας στιγμής, ακολούθησαν την εκδρομή με τα ΙΧ τους.







Πρώτη στάση το σπήλαιο της Αλιστράτης. Ένα ομαδικό εισιτήριο για 40 ενήλικες και 25 παιδιά. Η είσοδος μας στο σπήλαιο έγινε σε δυο γκρουπ. Ένα εκπληκτικό φυσικό έργο τέχνης το σπήλαιο!! Το θαύμα της φύσης! Εντυπωσίασε τους πάντες. Μικροί, μεγάλοι για 50 λεπτά της ώρας ακούγανε την αφήγηση της ξεναγού και θαυμάζανε τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. Εκκεντρίτες, ελικτίτες, ασπίδες, μαργαριτάρια σπηλαίων, ένας φανταστικός σπηλαιολογικός διάκοσμος, μοναδικός στην χώρα μας.




Ενώ αρχικά μας ενημέρωσαν ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες, ο δαιμόνιος φακός του συμπατριώτη μας Κ. Γ. κατάφερε και έκανε ορισμένες όμορφες λήψεις.   
        


Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού τμήματος της εκδρομής ακολούθησε η αθλητική δραστηριότητα. Σε γηπεδάκι ποδοσφαίρου, με φυσικό χλοοτάπητα, στον αύλιο χώρο του σπηλαίου, η ομάδα των πατεράδων αντιμετώπισε την ομάδα των πιτσιρικάδων. Έγινε χαμός. Ένα πραγματικό ντέρμπι. Νικητές τα παιδιά.

Η συνέχεια στο κέντρο της Δράμας. Περιήγηση, αγορές, καφεδάκι και γεύμα στα νερά της Αγίας Βαρβάρας. Τελικός προορισμός η Ονειρούπολη. Ψυχαγωγία και χαρά. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν. Στο ταψί, στα συγκρουόμενα, στη μπαλαρίνα, στη τσουλήθρα, στο σπίτι του Αι Βασίλη, ανέβηκαν παντού.

Το ΔΣ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην εκδρομή και ιδιαιτέρως τους οδηγούς των δυο ΙΧ που ακολούθησαν την εκδρομή, δίνοντας λύση σε ένα μικρό αρχικό «πονοκέφαλο».                


Δεν υπάρχουν σχόλια: