Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Το Λιβάδι έδωσε το παρόν στους Κωδωνοφόρους

Σε μια ηλιόλουστη μέρα, με πεντακάθαρο ουρανό, τα Λιβαδιώτικα Μπαμπαλιούρια παρελάσανε στην παραλία της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 3ης Πομπής Κωδωνοφόρων. Η παραλιακή οδός δονήθηκε από τα κυπριά μας. 


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πομπή και δεκάδες φωτογράφοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, αποθανάτισαν τόσο τα δικά μας Μπαμπαλιούρια όσο και τους εκατοντάδες Κωδωνοφόρους.




Λεβεντόκορμοι κωδωνοφόροι, από διάφορα σημεία του ελλαδικού χώρου αλλά και από τις γείτονες βαλκάνιες χώρες, ταρακουνήσανε τα νερά και τον ουρανό του Θερμαϊκού. Εκπληκτικό και αξιόλογο θέαμα. Κουδούνια, στολές, μάσκες, μουσικά όργανα, τόσα πολλά έθιμα συγκεντρωμένα σε μια εκδήλωση.




Οι Λιβαδιώτες, σε μια κοινή δραστηριότητα τριών συλλόγων μας, ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο ως 4ο γκρούπ και καταλήξανε στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου, ο Σύλλογός Λιβαδιωτών Κατερίνης και ο Σύλλογός Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης ενώσανε τα κουδούνια τους και την ζωντάνια τους και μαζί με τους δεκάδες Λιβαδιώτες της πόλης συμμετείχαν στην 3η πομπή. Το χαρήκαν όλοι.




 Ευχάριστη έκπληξη της ημέρας υπήρξε η συνάντηση των Λιβαδιωτών με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κύριο Γ, Μπουτάρη, ο οποίος πρόθυμα δέχθηκε να φωτογραφηθεί με τα Μπαμπαλιούρια μας.

Ο Δήμαρχος με τα Μπαμπαλιούρια 

Φωτογραφικά πλάνα από την πομπή.   




                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: