Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013-14

Το Μάιο του 2013 έγινε η αποχαιρετηστήρια γιορτή των χορευτικών συγκροτημάτων και τον Ιούνιο το χορευτικό μας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Αντάμωμα στην Κατερίνη. Ο ΣΛΘ ολοκλήρωσε την έκδοση των βιβλίων του κ. Κώστα Πρόκοβα χάρη στην ευγενική χορηγία του αείμνηστου κ. Δημήτρη Ζάννα, της συζύγου του Αρτέμιδος και του κ. Στέργιου Μεταξιώτη. Τα βιβλία αυτά αποτελούν αναφορά για τη λαογραφική ιστορία του Λιβαδίου και πολιτιστική κληρονομιά γα τις νέες γενιές. Η παρουσίασή τους στο Λιβάδι τον Αύγουστο και στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε η δημιουργία τμημάτων χορωδίας και μουσικής για τα παιδιά με δάσκαλο τον κ. Γιάννη Μένο. Τους απολαύσαμε πρώτη φορά στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, όταν τα παιδιά μας τραγούδησαν την «Άγια Νύχτα».   Τον Οκτώβριο ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή  το 2ο πρωτάθλημα τάβλι στη Λέσχη. Τον Νοέμβριο παρακολουθήσαμε στη Λέσχη τη ταινία του κ. Λάζαρου Χατζή και των Καβαλάρηδων για τη μάχη του Σαραντάπορου και την Απελευθέρωση του Λιβαδίου. Μια αξιέπαινη προσπάθεια που μας εξέπληξε με την ποιότητα και αρτιότητά της, ένα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο για την ιστορία του Λιβαδίου.
Τον Δεκέμβριο είχαμε την καθιερωμένη συνεστίαση στη Λέσχη, μια πολύ όμορφη βραδιά με φαγητό, ποτό και άφθονο κέφι που μας χάρισε η κομπανία του κ. Διονύση Κοκκινοπλίτη και των συναδέλφων του. Για τα μικρά παιδιά οργανώσαμε γιορτή, όπου αναβίωσαν τα έθιμα με τα Άστρα, τις Τσουμάγκες και τα Κόλιντα. Ο γνωστός Αη-Βασίλης ήταν και πάλι κοντά μας (ευχαριστούμε Γιώργο Μισιρλή) και η χορωδία των παιδιών μας έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής.
Τον Ιανούριο είχαμε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όπου και τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στον Σύλλογο ο μπαρμπα- Κώτσος Γκρίζος. Απόφαση του Δ.Σ. είναι η επόμενη Γενική Συνέλευση να χρίσει τον κ. Κώστα Γκρίζο επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου. Επίσης τον Ιανουάριο συμμετείχαμε στην κοπή της πίτας της ΠΟΠΣΒ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Οι γονείς των μικρών παιδιών έχουν δημιουργήσει μια καινούρια δυναμική χορευτική ομάδα που έκανε αισθητή την παρουσία της στην εκδήλωση, τα εύσημα στη δασκάλα μας κ. Λίτσα Τσανούσα.
Τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη η παρουσίαση της πολύχρονης και επίπονης έρευνας του Εκπαιδευτικού και Ιστορικού κ.Γρηγορίου Βέλκου για το άδοξο τέλος της οικογένειας του Γεωργάκη Ολύμπιου μετά τη θυσία του. Μια σημαντικότατη παρακαταθήκη άγνωστων πτυχών της ιστορίας μας. Ο κ. Βέλκος έχει παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα στον Σύλλογο και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να εκδώσουμε το έργο του. Η Τσικνοπέμπτη γιορτάστηκε στη Λέσχη μας και φέτος με τα μικρά παιδιά να χαίρονται το καρναβαλίστικο πάρτυ που οργάνωσε εθελοντικά η Κατερίνα Αλεξίου , και μεγάλοι να τσικνίζουν με τα δέοντα, ενα ευχαριστώ στην οικογένεια Θεοδωρή που φροντίζει το κυλικείο μας.  Στα τέλη Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη παρέλαση κουδουνοφόρων από την Μακεδονία και τη Θεσσαλία υπό την οργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, τα Μπαμπαλιούρια  μας από το Λιβάδι, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη (Αντώνης Γαλής και Χρήστος Θεοδωρής) έδωσαν βροντερό παρών.
Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε στο Φιλίππειο ο ετήσιος χορός του ΣΛΘ τα μέλη και οι φίλοι μας πέρασαν μια όμορφη βραδιά με ζωντανή μουσική και άφθονο κέφι.Το παιδικό χορευτικό με την πολυπληθή παρουσία του μας γέμισε περηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον. Οι ευγενικοί δωροθέτες στήριξαν για άλλη μια φορά την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε θερμά.

Αγαπητά μας μέλη ο σύλλογος χρησιμοποιεί τα SMS μυνήματα για την επικοινωνεία και την πληροφόρηση για τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε. Όσοι δεν λαμβάνετε μυνήματα δώστε το νούμερο του κινητού σας σε κάποιο μέλος του ΔΣ . Επίσης μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας sylivthe.blogspot.com όπου μπορείτε να ενειμερώνεστε συνεχώς για τα νέα του συλλόγου που συνοδεύονται πάντα με επίκαιρο φωτογραφικό υλικό.
Στηρίξτε την τράπεζα αίματος του συλλόγου μας, είναι για τα μέλη, τις οικογένειες μας, για εμάς τους ίδιους προσφορά ζωής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του ΔΣ, για τη διαρκή παρουσία σας και ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση σας στη διάρκεια της διετούς θητείας μας.Με τιμή το απερχόμενο ΔΣ 2012-14

Δεν υπάρχουν σχόλια: