Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Δωρεά Μερόπης Βασκαλή - Έκτακτη Γενική ΣυνέλευσηΣτις 7 Απρ 2018 απεβίωσε η συμπατριώτισσά μας Μερόπη Βασκαλή του Δημητρίου και της Μαρίας, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Με το άνοιγμα της διαθήκης της διαπιστώσαμε την μεγαλοψυχία της και την τεράστια αγάπη της για το Λιβάδι. Ένα μεγάλο τμήμα της οικογενειακής της κληρονομιάς το μεταβιβάζει σε δυο Λιβαδιώτικους Συλλόγους. Ο ΣΛΘ κληρονομεί το παραδοσιακό πετρόκτιστο σπίτι στο χωριό και ο ΕΣΛ κληρονομεί ένα  ημιυπόγειο κατάστημα 12 τ.μ. στην οδό Ιπποδρομίου 14 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μια πράξη ευθύνης και εμπιστοσύνης απέναντι σε δυο φορείς με μακρόχρονη διαδρομή στα κοινωνικοπολιτιστικά δρώμενα του Λιβαδίου.

Η Μερόπη Βασκαλή γεννήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας το 1929 όπου και πήρε τα πρώτα της σχολικά βήματα. Στη συνέχεια  τελείωσε το Γυμνάσιο Τσαριτσάνης στα δύσκολα χρόνια του πολέμου.
Το διώροφο οίκημα 100 τ.μ., παραδοσιακό πετρόκτιστο με αξιόλογο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, κτισμένο στις 1 Μαΐου 1877, όπως αναγράφει επιτοίχια επιγραφή, βρίσκεται  σε οικόπεδο 250 τ.μ. στην περιοχή της Παναγίας Λιβαδίου.

Η συγκεκριμένη πράξη της κα Μερόπης, η δωρεά, ανοίγει έναν νέο δρόμο και επιφορτίζει τους συλλόγους – κληρονόμους με την ευθύνη διαχείρισης τον δυο ακινήτων, με ορθό και λογικό τρόπο, σεβόμενοι την μνήμη των δωρητών.      Δεν υπάρχουν σχόλια: