Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ

Σαν σήμερα, πριν 69 χρόνια, στις 30 Οκτωβρίου 1944, απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς.Το 50ο Σύνταγμα του Ε.Λ.Α.Σ. με επικεφαλής τον Καπετάν Νικήτα (Κώστας Συννεφάκης), μπήκε εκ δυσμών στην πόλη μας και παρήλασε στη λεωφόρο Νίκης, μέσα σε ξέφρενους λαϊκούς πανηγυρισμούς.

Η επίσημη Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα, αρνούμενη να εντάξει αυτή την συμβολική ημέρα στους εορτασμούς 26-28 Οκτωβρίου. Θα φταίει μάλλον που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν ήταν δωσίλογοι, γερμανοτσολιάδες  και ταγματασφαλίτες. Αναπόφευκτες οι συγκρίσεις της εποχής εκείνης με το σήμερα. Την ιστορία τη γράφει ο λαός τελικά, αλλά του τη διηγούνται άλλοι.



Ακολουθεί μία συνέντευξη του κ. Γιώργου Συνεφάκη πέρσι τέτοια εποχή στην δημοσιογράφο του ΑΜΠΕ Αγγέλα Φωτοπούλου, επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας το 1912.


Εξήντα οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από ημέρα που το 50ο Σύνταγμα του Εθνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού με επικεφαλής τον Καπετάν Νικήτα (Κώστα Συνεφάκη) μπήκε στη Θεσσαλονίκη απελευθερώνοντάς την από τους Γερμανούς κατακτητές. Η περίφημη φωτογραφία του Καπετάν Νικήτα, στη λεωφόρο Νίκης, μπροστά στο άγαλμα του ναυάρχου Βότση, όπου δαφνοστεφανωμένος χαμογελά ευτυχισμένος, θα μείνει στην ιστορία ως το αποτύπωμα της ευτυχούς κατάληξης ενός τιτάνιου αγώνα εναντίον ενός κατακτητή που υπέταξε όλη την Ευρώπη. Η γοητεία της ιστορίας όμως, είναι ότι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, γείτονες της διπλανής πόρτας, έγιναν ήρωες, όταν πληγώθηκε το πατριωτικό τους φιλότιμο και καταπατήθηκε η πατριωτική τους αξιοπρέπεια από τους εισβολείς.
Το όνομά του Καπετάν Νικήτα το μνημονεύουν οι απόγονοί του αλλά και οι ελάχιστοι συναγωνιστές του που ακόμη ζουν. Ένας από αυτούς κι ο ανιψιός του καπετάν Νικήτα, ο πανεπιστημιακός Γιώργος Συνεφάκης αρχιτέκτονας-πολεοδόμος.
«Υπήρξε θρυλική μορφή της Αντίστασης, έχοντας στο ενεργητικό του πράξεις που ανάγκασαν ακόμη και το Γενικό Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής να το αναγνωρίσει. Τα σαμποτάζ που έκανε εναντίον των Γερμανών, αποκόπτοντας τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης-Αθήνας, Κατερίνης-Λάρισας και Κατερίνης-Σαρανταπόρου, η κατάληψη της μεγάλης πυριτιδαποθήκης των Γερμανών στη Μόρνα Πιερίας, στο μεγάλο εργοστάσιο ξυλείας και πλήθος άλλων πολεμικών ενεργειών, τον κατέστησε θρυλικό εμψυχωτή του λαού της περιοχής Ολύμπου και τον μεγάλο καταζητούμενο των Γερμανών και των συνεργαζομένων με αυτούς ταγματασφαλιτών, παρακρατικών και γερμανοτσολιάδων» αφηγείται στο ΑΜΠΕ ο κ Συνεφάκης .
Ο Κωνσταντίνος Συνεφάκης γεννήθηκε το 1912 στο Λιβάδι Ελασσόνας και μόλις τελείωσε το Γυμνάσιο της  διορίστηκε υπάλληλος στην Αγροτική Τράπεζα. Με την έκρηξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου βρέθηκε να πολεμάει στην πρώτη γραμμή ως έφεδρος ανθυπολοχαγός του πεζικού και προάχθηκε σε υπολοχαγό επ΄ανδραγαθεία. Ήταν από πρώτους αντάρτες που το Φεβρουάριο του 1943 βγήκαν στο βουνό, στο αρχηγείο του Ολύμπου και των Πιερίων. Στην αρχή ως διοικητής λόχου πήρε μέρος στη μάχη της Τάχνιστας ενάντια στους Γερμανούς τον Απρίλιο του 1943, ενώ τον Ιούνιο του ιδίου έτους, με μία μικρή δύναμη, κατέστρεψε τη σιδηροδρομική γραμμή από την Κατερίνη μέχρι τα Τέμπη. Εκτελώντας εντολές του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής κατέστρεψε τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αθήνας με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία για δύο εβδομάδες. Το Σεπτέμβριο του 1943 ανέλαβε τη διοίκηση του 50ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ως στρατιωτικός αρχηγός και στη συνέχεια ως καπετάνιος του, δίνοντας σκληρές μάχες κατά των Γερμανών. Ο Καπετάν Νικήτας είχε γίνει ο φόβος και το τρόμος των Γερμανών και των δωσίλογων στην περιοχή της Κατερίνης. Στις 20 Οκτωβρίου του 1944 με ένα τάγμα του Συντάγματός του πέρασε με καΐκια στη Χαλκιδική και μπήκε με τα τμήματα του 31ου Συντάγματος στη Θεσσαλονίκη.
Το τέλος του απελευθερωτή της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς ήταν τραγικό.
«Η μεγάλη του προσφορά στην Εθνική Αντίσταση, από τα βουνά της Αλβανίας ως έφεδρος ανθυπολοχαγός και μετά υπολοχαγός, έως την αρχηγία ως Καπετάνιος του 50ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στον Όλυμπο, «τιμήθηκε» με την δολοφονία του στις 23/3/1945 από παρακρατικούς και ταγματασφαλίτες στο Κεραμίδι Πιερίας, έξω από την Κατερίνη. Οι προδότες, που έγιναν ξαφνικά κυρίαρχοι του παιχνιδιού, δολοφόνησαν έναν μεγάλο πατριώτη. Ο Καπετάν Νικήτας, ο Κώστας Συννεφάκης, δολοφονήθηκε δύο φορές. Τη μία με φυσικό τρόπο από τους παρακρατικούς. Την άλλη από τις προγραφές της «επίσημης» γραφής της ιστορίας, είτε από την μεροληπτική γραφίδα αυτών που συνεργάστηκαν εκείνη την εποχή με τους κατακτητές, είτε από την επιλεκτική νωχέλεια και αδιαφορία των απογόνων τους. Ο Καπετάν Νικήτας όμως ζει. Ζει στις καρδιές αυτών που την ιστορία, είτε την έγραψαν σωστά, είτε τη διηγήθηκαν εκεί που πρέπει» προσθέτει ο κ Συνεφάκης.
Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς δεν έχει ενσωματωθεί μέχρις σήμερα στο εορταστικό τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου και σήμερα ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η 30η Οκτωβρίου του 1944 είναι μια σημαντική ημερομηνία για την πόλη.
Μάλλον η επιλεκτική μνήμη της επίσημης πολιτείας προτιμά να μην εμπλέκει την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους το 1912 και το «ΟΧΙ» του 1940, με την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς το 1944. Προφανώς θα υπάρχει μία αξιολογική κλίμακα στις απελευθερώσεις, με αποτέλεσμα ελάχιστοι να γνωρίζουν την ημερομηνία 30/10/1944, την πιο σημαντική απελευθέρωση, δεδομένου ότι η 11η Μεραρχία και το 50ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, που μεταφέρθηκε με πλοιάρια από τις ακτές της Πιερίας, προστάτευσαν την πόλη από την καταστροφή του λιμανιού της, του υδραγωγείου της, των αποθηκών σιτηρών και των άλλων βασικών υποδομών της. Θα ήταν άκρως παιδευτικό για τη νεολαία μας να διδάσκεται το πώς απλοί άνθρωποι συνέβαλαν στην ανεξίτηλη γραφή της σύγχρονης ιστορίας του τόπου τους και της Ελλάδας. Είναι γοητευτικό το να ανακαλύπτει κανείς λαϊκά πρόσωπα, τα οποία δεν κάθισαν να δουν ως θεατές την ιστορία να περνάει από μπροστά τους, αλλά την χάραξαν δυναμικά, αφήνοντας το στίγμα τους. Και είναι εξ ίσου απογοητευτικό το να μπαίνουν και να αποκρύπτονται σκοπίμως πίσω από το παραβάν της «επίσημης» ιστορίας, μορφές λαϊκών ανθρώπων που μεγαλούργησαν εθνικά, αλλά είχαν την «ατυχία» να μην μείνουν απαθείς μπροστά στην εθνική πρόκληση του απελευθερωτικού αγώνα για μία αξιοπρεπή και ελεύθερη πατρίδα. Δυστυχώς την ιστορία την γράφει ο λαός με τους αγώνες του, αλλά του την διηγούνται άλλοι, προβάλλοντας μόνο ό,τι τους συμφέρει και καταδικάζοντας στην «επίσημη» λήθη και αφάνεια ηρωικές μορφές, ενοχλητικές για τα σχέδιά τους» καταλήγει ο κ Συνεφάκης

Α. Φωτοπούλου.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση του συλλόγου μας

Προβολή Ταινίας

Την Κυριακή το πρωί, στις 10-11-2013 ώρα 11:30 πμ, στην λέσχη μας θα προβληθεί μια ταινία με θέμα την απελευθέρωση του Λιβαδίου το 1912.

Η ταινία αποτελεί μια προσφορά των Καβαλάρηδων Λιβαδίου για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης του Λιβαδίου από τον τούρκικο ζυγό και την επιμελήθηκε ο Χατζής Λάζαρος. Η 1η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Ζάννειο Μορφωτικό Κέντρο Λιβαδίου. 

Στην ταινία υπάρχουν αναφορές σε Λιβαδιώτες που συμμετείχαν σε πολέμους και εκτενή αναφορά στην 1η νικητήρια μάχη του Ελληνικού Στρατού στα στενά του Σαρανταπόρου, με λεπτομερείς αναφορές όπου πρωταγωνιστούν Λιβαδιώτες, αλλά και σημαντικές στιγμές της μάχης στα Λιβαδιώτικα χώματα. Επίσης παρουσιάζονται και σημαντικά ευρήματα της τότε εποχής.




Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινάει το 2ο Πρωτάθλημα Ταβλιού του ΣΛΘ


Στις αρχές Νοέμβρη 2013 στο χώρο της λέσχης του Σ.Λ.Θ. θα ξεκινήσει το 2ο πρωτάθλημα ταβλιού. 


 Μονομαχία μεταξύ Μεζίλη Ελ. και Φακαλή Νικ.
με παρατηρητή τον Γκρίζο Κων/νο.
Μετά την περσινή επιτυχία, καλούνται οι ταβλαδόροι, μικροί, μεγάλοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 3 Νοε 2013. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των μηνών Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2013, Ιανουάριος, Φεβρουάριος 2014. Αναλόγως των συμμετοχών θα ανακοινωθούν και οι ακριβείς ημερομηνίες.


Κόντρα Γκατζούνη Σάκη με Ντάμπο Άνθιμο,
παρατηρητής ο Φακαλής Γιάννης 
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα μέλη του ΔΣ (Λ. Μπάμπας 6974595197), καθώς και στον υπεύθυνο του κυλικείου.  



Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ο Σύλλογος μας απέκτησε άλλο ένα πιάνο

Το ΔΣ του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά την κα. Ξανθή Πάπα για την δωρεά του πιάνου. Τώρα που ξεκινούν τα μαθήματα χορωδίας και μουσικής σίγουρα θα φανεί πολύ χρήσιμο. Επίσης ευχαριστεί τον κ. Βασίλη Ζώτσικα, μεταφορές - μετακομίσεις ALFA, για την μεταφορά του πιάνου στο χώρο της λέσχης.     

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μουσική και Χορωδία

Μαθήματα μουσικής και χορωδίας για παιδιά ξεκίνησαν στο σύλλογο μας. Την Κυριακή 13 Οκτ 2013, ώρα 18:00 μ.μ., θα γίνει η 2η συνάντηση.
    

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ στη λέσχη μας

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, Μαγειρίας Μιχάλης, επισκέφτηκε τη λέσχη του συλλόγου μας. 


Ο κ. Μαγειριας ξεναγήθηκε στο χώρο, συνομίλησε με την χοροδιδάσκαλό μας Τσανούσα Λίτσα, ενημέρωσε το ΔΣ για τα τρέχοντα ζητήματα της ομοσπονδίας και στο τέλος απόλαυσε το λιβαδιώτικο τσιπουράκι παρέα με τον αντιπρόεδρο Μπατζοτάσιο Γιάννη και τους παρευρισκόμενους.    


Το ΔΣ του συλλόγου μας έκανε δώρο, στον πρόεδρο της πανελλήνιας, τα δύο νέα βιβλία του κ. Κώστα Προκόβα  "Τα παιδιά της μνημοσύνης και τα Τοπωνύμια Λιβαδίου" 

Το τελευταίο ταξίδι του κ. Δ. Ζάννα


Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Β. Ελλάδος παρευρέθηκε στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κηδεία του κ. Δημήτρη Ζάννα. Εκπρόσωποι του δήμου, ο περιφερειάρχης, υπουργοί, πρώην νομάρχες, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Ευαγ. Βενιζέλος και το πρωθυπουργικό ζεύγος τίμησαν τον κ. Ζάννα στο τελευταίο του ταξίδι.


Το πρωθυπουργικό ζεύγος 
Επικήδειος λόγος από τον πρόεδρο Κουτσιάη Αλέξη
Φορείς της πόλης καθώς και ο σύλλογός μας είχαν επίσης πολυπληθή εκπροσώπηση. Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε από τρία μέλη του ΔΣ. Ο πρόεδρος Κουτσίας Αλέξιος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο (επιμέλεια Συνεφάκης Γιώργος).  Το παρόν επίσης έδωσαν και παλιότερα μέλη, φίλοι του κ. Ζάννα. Οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου μας Γκρίζος Κων/νος, Καρασούλης Σάκης, Φακαλής Γιάννης και Συνεφάκης Γιώργος ήταν παρόντες στο τελευταίο αντίο.  

Γκρίζος Κων/νος μετά συζύγου, Κοκκινοπλίτης Διονύσης 

Καρασούλης Σάκης, Γαλάνης Γιώργος, Μπίσμπας Γιώργος
 και η Καραβίδα - Μισιρλή Άσπα

Φακαλής Κων/νος, Συνεφάκης Γιώργος 


Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Δημήτριος Κ. Ζάννας


Σε ηλικία 93 ετών, «έφυγε» σήμερα από τη ζωή 
ο Δημήτριος Κ. Ζάννας.
Ένα από τα παλαιότερα μέλη του Συλλόγου μας , επίτιμος πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη στις 3/10/2013. Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 14.30, 

από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά.

Δημήτριος Κ. Ζάννας
Οι ρίζες της οικογένειας Ζάννα ξεκινούν από το Λιβάδι Ολύμπου στα μέσα του 19ου αιώνα. Γεννημένος στα 1850 (επί τουρκοκρατίας) ο συνώνυμος παππούς του εκλιπόντος, Δημήτριος Ζάννας, έφτασε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε στον φούρνο του συντοπίτη του Κ. Παπαγεωργίου ως βοηθός. Με τη βοήθεια του, επίσης Βλάχου, Παπαγεωργίου σπούδασε στην Ιατρική Σχολή των Αθηνών και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική – πολιτική ζωή της Τουρκοκρατούμενης πόλης. 
Προσωπικός φίλος του τότε δημάρχου της πόλης Οσμάν Σαϊτ Μπέη, του Τούρκου στρατηγού Χασάν Ταχσίν Πασά, εντάχθηκε στο Μακεδονικό Αγώνα και μάλιστα πρωτοστάτησε στην οργάνωση και τη δράση του, μετατρέποντας το ...υπεράνω υποψίας σπίτι «του μεγάλου γιατρού», όπως τον έλεγαν Τούρκοι και Έλληνες Θεσσαλονικείς της εποχής, σε κέντρο του αγώνα.
Δεκαετία ΄80, Ο κ. Ζάννας Δ. στη λέσχη
του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης 
Εγγονός του Μακεδονομάχου γιατρού Δημητρίου Ζάννα και γιος του δικηγόρου Κωνσταντίνου Ζάννα, ο Δημήτριος Κ. Ζάννας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφού αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια» σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε στο υπουργείο Συντονισμού και η φιλελεύθερη δράση του υπήρξε σπουδαία. Γι΄ αυτό εξάλλου φυλακίστηκε στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής και επί χούντας του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Ο Δημήτριος Κ. Ζάννας έγινε δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 1974, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, και η παρουσία στη πολιτιστική ζωή της πόλης υπήρξε δυναμική, επί σειρά ετών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του πρώτου ΔΣ της, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης για αρκετά χρόνια, μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και του ΔΣ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έφορος του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια», πρόεδρος της ΧΑΝΘ και μέλος ΔΣ για πολλά χρόνια, μέλος του ΔΣ της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης και νομικός Σύμβουλος της Mobil Hellas.
Ήταν ενεργό μέλος επί πολλά χρόνια του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης "Ο Γεωργάκης Ολύμπιος".
Τόσο στο Λιβάδι, όσο και στον  Σύλλογο προσέφερε πάρα πολλά. Μέχρι και τα τελευταία του, ήταν πάντα διαθέσιμος να βοηθήσει σε κάθε επίπεδο το χωριό του και τον Σύλλογο. Τελευταία του προσφορά, ήταν η φετινή του χορηγία και η συγχρηματοδότηση της έκδοσης των 2 βιβλίων του Κώστα Προκόβα "Τα παιδιά της Μνημοσύνης" και 'Τα τοπωνύμια του Λιβαδίου Ολύμπου".
Διετέλεσε, ακόμη, ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» για πολλά χρόνια, καθώς επίσης ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για αρκετά χρόνια και επίτιμος πρόεδρος.
1993-94, Το ΔΣ, πρώην πρόεδροι και μέλη του συλλόγου
κουβεντιάζουν με τον κ. Ζάννα Δ. 
Ο Δημήτριος Κ. Ζάννας βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα ως ευπατρίδης και για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Βραβεύτηκε από το κράτος του Ισραήλ για τη συμβολή του στη διάσωση εβραίων στη διάρκεια της Κατοχής.
Ο Δημήτριος Ζάννας υπήρξε ένας άνθρωπος της συνέπειας, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης και χρέους προς την πατρίδα. Ένας σεμνός ευπατρίδης, ενάρετος άνδρας. Ένας σπουδαίος Μακεδόνας, στο πρόσωπο του οποίου συγκεντρώνονταν οι αρετές όλων των ανθρώπων της προσφοράς. Εμπνευστής του καυχήματος της Θεσσαλονίκης, του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, τίμησε την οικογενειακή του παράδοση που είναι συνυφασμένη με τους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, προσφέροντας στη Θεσσαλονίκη και από τη θέση του Δημάρχου, αλλά και αφιερώνοντας χρόνο και γνώσεις σε μια σειρά αξιόλογων φορέων και ιδρυμάτων της πόλης.
Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Δημητρίου Κ. Ζάννα εκφράζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Ο κ. Ζάννας ήταν επίτιμο μέλος της Ενωσης από το 2002.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνου να κατατεθούν δωρεές στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.




Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

1η Συνάντηση για δημιουργία τμημάτων χορωδίας και μουσικής

Την Κυριακή 6-10-2013, στη λέσχη του συλλόγου μας, στις 18:00 μ.μ. θα γίνει η πρώτη συνάντηση γα την δημιουργία παιδικών τμημάτων μουσικής και χορωδίας. Όσοι, μέλη και φίλοι, ενδιαφέρονται για αυτήν τη δραστηριότητα του συλλόγου μας, ας βρεθούνε το απόγευμα της Κυριακής στη λέσχη.

Ως δάσκαλος θα ξεκινήσει ο Μένος Κ. Γιάννης, φοιτητής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.