Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Δύο νέες εκδόσεις του συλλόγου μας

Παρουσίαση των νέων βιβλίων του καθηγητή μας κ. Κώστα Προκόβα,
 στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο
Λιβάδι Ολύμπου Κυριακή 11/08/2013, ώρα 12.00 π.μ.

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι
του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος»

Ο Σύλλογος μας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αποτύπωση, καταγραφή και προβολή της ιστορικής και λαογραφικής παράδοσης του Λιβαδίου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι προχώρησε στην έκδοση δύο νέων βιβλίων, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν. Πρόκειται για:
1. Τα Παιδιά της Μνημοσύνης -Μακρύ ταξίδι στη νιότη μιάς γενιάς- (επανέκδοση και κατά πολύ επαυξημένη της αρχικής έκδοσης του 2001, η οποία είχε από καιρό εξαντληθεί), του συγγραφέα Κώστα Προκόβα, πρ. Διευθυντού του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη του Α.Π.Θ. και
2. Τα Τοπωνύμια του Λιβαδίου Ολύμπου, με συγγραφείς τον Κώστα Προκόβα και τον καθηγητή του Α.Π.Θ. Νίκο Κατσάνη.


Τα πνευματικά δικαιώματα των δύο αυτών εκδόσεών μας, ο κ. Κώστας Προκόβας τα παραχώρησε και πάλι στο Σύλλογο Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την κληρονομιά που δωρίζει σε όλους όσοι γεννήθηκαν, ζουν, κατάγονται ή έχουν στη καρδιά τους το Λιβάδι Ολύμπου.

Η έκδοσή τους κατέστη εφικτή χάρις και στην ευγενή συμβολή και χορηγία του κ. Δημητρίου και της κ. Αρτέμιδος Ζάννα, καθώς επίσης και του κ. Αστερίου Μεταξιώτη.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ζ.Μ.Κ., την οποία παραχώρησε ευγενώς η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 και ώρα 12.00 π.μ.

Τα βιβλία θα προλογίσει εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Λ.Θ. ο πρόεδρος κ. Αλέξιος Κουτσιάης και θα τα παρουσιάσουν αντιστοίχως ο πανεπιστημιακός της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., φιλόλογος κ. Νίκος Βαρμάζης και ο πανεπιστημιακός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., αρχιτέκτων-πολεοδόμος και πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Γιώργος Συνεφάκης.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για μας.

  
Με εκτίμηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: