Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης φτώχυνε και πενθεί.

Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης φτώχυνε και πενθεί.

Με τραγικό τρόπο ξεκίνησε για τον Σύλλογο της Θεσσαλονίκης το νέον έτος 2011. Άρχισε και δυστυχώς συνεχίζεται με απανωτές απώλειες φιλτάτων προσώπων και μελών μας, που η μοίρα η κακή μας τους στέρησε από τη ζωή.

Στα τέλη του Ιανουαρίου έφυγε ξαφνικά κι απότομα από το μάταιο τούτο κόσμο ο Σούλης ο Πεζής, ένα παλληκάρι 43 ετών, βασικό στέλεχος του Συλλόγου και της λέσχης μας, αφήνοντας πίσω του την οικογένειά του και τη μεγάλη λιβαδιώτικη κοινότητα αποσβολωμένες και πονεμένες.

Στις αρχές του Μάρτη, έφυγε στα 84 του αγέρωχος, όπως ήταν σε όλη του τη ζωή, ο Γιάννης ο Περδίκης, ένας Μεγάλος Λιβαδιώτης, ένας Μεγάλος Αγωνιστής της Δημοκρατίας και των αγώνων που χρειάστηκαν για την αποκατάστασή της, ένας Άρχοντας του καθημερινού μόχθου όσο εργαζόταν, ένας Λαϊκός Ευπατρίδης σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Δεκαπέντε μέρες μετά, η σύζυγός του Αγγελική, τον ακολούθησε κι αυτή στα ουράνια, συνεπής στη σχέση ζωής που είχε με τον Γιάννη της.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των θλιβερών γεγονότων, ήταν αναπόφευκτα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας να ακυρώσει τελείως τον ετήσιο χορό μας, ως ελάχιστη απότιση φόρου τιμής σε όλους τις εκλιπόντες.

Αιωνία τους η μνήμη κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.

_________________________________________________

Τραγική η μοίρα, συνέχισε ακάθεκτη και πήρε από τη ζωή τη Νόρα Συννεφάκη, 25 ετών, εγγονή του Νίκου Συννεφάκη, κόρη του μικρού του υιού Γιάννη, αδερφού του Γιώργου Συνεφάκη, πρωτοξάδερφου του προέδρου του Συλλόγου μας. Ένα τροχαίο δυστύχημα στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αφαίρεσε άδικα και πρόωρα την ψυχούλα της, βυθίζοντας στο πένθος όλη την οικογένεια και τους συγγενείς της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει και η στάχτη της ας πετάξει κι ας πέσει πάνω σε ροδοπέταλα. Να την πάρουν οι μέλισσες και να την κάνουν γύρι και νέα μπουμπούκια να ανθίσουν στο όνομά της.

Αιωνία της η μνήμη.

Ας ψάλλουμε νοερά όλοι μας στη μνήμη όλων των αδικοχαμένων που φτώχυναν την ύπαρξή μας, τα λόγια από την εξόδιο ακολουθία:

Ποα το βου τρυφ, διαμνει λπης μτοχος; ποα δξα στηκεν π γς μετθετος; πντα σκις σθενστερα, πντα νερων πατηλτερα, μι οπ, κα τατα πντα, θνατος διαδχεται. Ἀλλ' ἐν τῷ φωτὶ Χριστὲ τοῦ προσώπου σου, καὶ τῷ γλυκασμῷ τῆς σῆς ὡραιότητος, οὓς ἐξελέξω ἀνάπαυσον, ὡς φιλάνθρωπος.

_________________________________________________

Κι επειδή η ζωή, όσο αμείλικτη κι αν είναι συχνά, συνεχίζεται ακάθεκτη, γιά τις επερχόμενες γιορτές του Πάσχα, ο Σύλλογός της Θεσσαλονίκης, εύχεται σε όλο τον κόσμο

Χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους και

Καλή Ανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια: