Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Σύλλογοι : Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης 'Ο Γεωργάκης Ολύμπιος' - Λαογραφικός Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάϊκου Θεσσαλονίκης - Σύλλογος Γυναικών Μεγάλων Λιβαδίων Πάϊκου 'Οι Αρμάνες' - Σύλλογος Αβδελιωτών Θεσσαλονίκης 'Μανάκια', πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν μία συνάντηση όλων των Ελληνοβλαχικών Συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας, την Κυριακή 2 Μαρτίου 2008, στις 11.00, στην μεγάλη Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αυτή η πρωτοβουλία των Συλλόγων της Θεσσαλονίκης, την οποία συμμερίζονται με χαρά και πολλοί Σύλλογοι της Μακεδονίας, Θράκης και όχι μόνον, πέρα από το τυπικό της σκέλος, έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα. Εντάσσεται στην προσπάθεια που ξεκινούν οι Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης γιά τη συσπείρωση με κάθε τρόπο των μυριάδων του Βλαχικού ανθρώπινου δυναμικού, την ενδυνάμωση της μνήμης των βλαχικών, αστικών πλέον πληθυσμών, που βρίσκονται σε χειμέρια νάρκη, την ενεργοποίηση του πατριωτικού και πολιτιστικού τους φιλότιμου καθώς και των εθνικών και πατριωτικών τους αντανακλαστικών. Απώτερος στόχος είναι η διάρρηξη του κελύφους της εσωστρέφειάς τους, μέσω της διάχυσης του πολιτισμού της παράδοσής μας, μέσω της επίμονης διάδοσης με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο των γόνιμων στοιχείων της ιστορίας μας, μέσω της ενεργοποίησης των πνευματικών δυνάμεων όλων των συμπολιτών και συμπατριωτών μας.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους Συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και όλους τους πολίτες, βλαχικής καταγωγής και μη, να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την εκδήλωση, που είναι μία γιορτή χαράς, ευχών, τραγουδιού και χορού.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά

Η Οργανωτική επιτροπή : Γ. Συνεφάκης, Γ. Τζίκας, Κ. Λέντζιου-Τρίκου, Μ. Τακόλα-Μπαζδεκίδου

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6974.490730, 6972,336232, 2310.812666 / Fax 2310.812666 / e-mail : synefakg@arch.auth.gr, sylivthe@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: