Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Τα 100α γενέθλια του Συλλόγου μας – Συμβολή στην έκδοση ιστορικού λευκώματος

Το 2008 ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης ‘Ο Γεωργάκης Ολύμπιος’ (έτος ιδρύσεως 1908) συμπληρώνει 100 χρόνια παρουσίας στην Θεσσαλονίκη, στο Λιβάδι και στην Ελλάδα.

Το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του στις 20/9/2008, αποφάσισε να συμπεριλάβει στις εκδηλώσεις των 100ων γενεθλίων του (περί τα τέλη Μαρτίου 2008) και την έκδοση ενός ιστορικού λευκώματος, με φωτογραφίες και κείμενα, χαρακτηριστικά της 100ετούς ζωής του Συλλόγου.

Παρακαλούνται λοιπόν όσα μέλη και φίλοι μας διαθέτουν ενδεικτικές (οικογενειακές ή μη) φωτογραφίες, με πρόσωπα ή στιγμιότυπα της ιστορίας και της κοινωνικής ζωής του Συλλόγου μας και του Λιβαδίου και θέλουν να συμβάλλουν στην μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα της ύλης του λευκώματος, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. (στο τηλέφωνο. 2310.812666 ή με mail στα : sylivthe@otenet.gr, synefakg@arch.auth.gr, noylezas@otenet.gr ή evipapadam@gmail.com), ώστε να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους και να συντονιστούν με το Δ.Σ. Σημειώνεται ότι οι πρωτότυπες φωτογραφίες θα σαρωθούν εντός ενός λεπτού στο ηλεκτρονικό μηχάνημα του Συλλόγου (scanner) και θα επιστραφούν αμέσως.

Σας ευχαριστούμε για την ευγενή σας προσφορά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

100 χρόνια λοιπον...
απο τους λιβαδιωτες που βρεθηκαν στη Θεσσαλονίκη,
στους Θεσσαλονικιους που σχετιζονται με το Λιβαδι.
Πόσο εχει συνειδητοποιηθεί αυτή η αλλαγή? οχι μόνο στα μέλη του συλλόγου... Το Λιβαδι σαν κοινωνία τι σχόλιο έχει να κάνει? Και δεν μιλάω για τους εκπροσώπους...αλλα για τον απλο κάτοικο, τη γυναίκα, κυρίως για τους νέους που ζουν κ δημιουργουν στο Λιβάδι.
Ποιο ο προσανατολισμός λοιπον ενος τέτοιου συλλόγου? ας μην απαντήσουμε με τα στεραιότυπα του καταστατικού. Πόσο κοντά νιώθουμε στο Λιβάδι ή πόσο κοντά το Λίβάδι σε μας? και αν το Α.Π.Θ υιοθέτησε ενα πυρόπληκτο οικισμό, ο σύλλογος μας έχει εξ ορισμού υιοθετήσει το Λιβάδι? το ίδιο το επιθυμεί? έχει ποτέ ερωτηθεί εαν η ύπαρξη των συλλόγων αποτελεί βασικό (ή πόσο) στοιχείο της σύγχρονης ταυτότητάς του? είναι οι σύλλογοι μέρος της μετανεωτερικής ταυτότητας του λιβαδίου? μήπως η σχέση ή καλύτερα οι σχέσεις θα έπρεπε να προσδιοριστούν ή να επανα-προσδιοριστούν? μήπως δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες?
αυτά σαν αφετηριακά ερωτήματα που πιστεύω πρέπει να συζητηθούν εν όψη της ανανέωσης, για έναν ακόμη αιώνα, της παρουσίας του συλλόγου...
αυτά και καλή δύναμη στην προετοιμασία σας!