Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αρχειακό Υλικό δεκαετίας ‘50

Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης Ο ΟΛΥΜΠΟΣ, απόσπασμα πρακτικών της 1ης συνεδρίασης του νέου ΔΣ, στις 4 Ιουνίου 1956.



Ανακοίνωση της Ερανικής Επιτροπής για την ανέγερση ανδριάντα του Γεωργάκη Ολυμπίου στο Λιβάδι. Το εικονογραφημένο λεύκωμα του Γ. Ολυμπίου κόστιζε τότε 40.000 δρχ.     



Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση για το 31ο Αντάμωμα Βλάχων

Το 31ο Αντάμωμα Βλάχων φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το τριήμερο 11,12 και 13 Σεπ 2015. Η συμμετοχή του συλλόγου μας θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές των μελών. Το ΔΣ του συλλόγου μας έγκαιρα πήρε προσφορές από τουριστικά γραφεία και ενημερώνει τα μέλη ότι το κόστος συμμετοχής σε διήμερο (μια διανυκτέρευση) ταξίδι στην Αθήνα κυμαίνεται από 65 έως 80 ευρώ το άτομο.  Όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν ας επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ.  Για να προγραμματιστεί το ταξίδι απαιτούνται το λιγότερο 35 – 40 συμμετοχές.      


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31ο   Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων
αφιερωμένο στα εκατόν πενήντα χρόνια από το θάνατο του Εθνικού Ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα
Γίνεται γνωστό ότι το 31° Πανελλήνιο  Αντάμωμα  Βλάχων,  θα λάβει χώρα στις 11,12,13  Σεπτεμβρίου    2015 στη ΑΘΗΝΑ.  Οργάνωση : Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Το Πρόγραμμα του 31ου  Πανελληνίου Ανταμώματος έχει ως εξής:

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου  2015
19:00  Θα λάβουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τη συμμετοχή των τοπικών Συλλόγων Βλάχων μελών της ΠΟΠΣΒ

Σάββατο 12  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  
Ζάππειο Μέγαρο
Συνάντηση Συλλόγων  ΠΟΠΣΒ  μπροστά στη Σιναία Ακαδημία. Πορεία σε πομπή μέσω πλατείας Συντάγματος έως το Ζάππειο . Έναρξη Ανταμώματος

Κυριακή 13   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015    
  Καλλιμάρμαρο  Παναθηναϊκό   Στάδιο
10:15 Ο Μεγάλος Χορός « Κόρλου Μάρι » στο  χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Στη μνήμη του

Ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στον ακούραστο και πάντα δημιουργικό  Λιβαδιώτη Καραΐσκο Νίκο. (Οι φωτογραφίες από τα αρχεία του Καραΐσκου Ν. και τα αρχεία του συλλόγου μας)










 



   

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τέλος για φέτος. Καλοκαίριασε !!

Την Παρασκευή 5 Ιουν 2015, όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, τα χορευτικά και μουσικά τμήματα του συλλόγου μας έκλεισαν τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων τους με όμορφες παρουσιάσεις.



Αρχικά το παιδικό χορευτικό τμήμα, αποτελούμενο από 25 παιδιά, παρουσίασε ένα μικρό σύντομο πρόγραμμα ελληνικών χορών και στη συνέχεια το μουσικό τμήμα με κιθάρες, πιάνο και τζουρά  έκλεισε την βραδιά με τραγούδια και μουσική.




Οι γονείς και οι φίλοι, που γέμισαν την λέσχη μας, με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό χειροκροτήσανε την προσπάθεια των παιδιών.



Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τους δασκάλους Τσανούσα Λίτσα και Μένο Γιάννη για την τεράστια υπομονή τους και ευχαριστεί θερμά όλους τους γονείς που στηρίζουν ακούραστα τις προσπάθειες του συλλόγου μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.