Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η παρουσία του ΣΛΘ στην Κατερίνη

Αν και αποδεκατισμένη, λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων ( γάμους, βαπτίσεις), η ομάδα του συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης έδωσε δυναμικό παρόν στο 29ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στην πόλη της Κατερίνης. 
ΣΛΘ
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου και ο σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης είχαν δυναμικότατη πολυπληθή παρουσία και πήρανε μέρος και στον Τρανό Χορό της Κυριακής στην Καρίτσα.   
ΕΣΛ - ΣΛΘ

Τα λάβαρα των Συλλόγων Κατερίνης, Λιβαδίου και Θεσσαλονίκης
μπροστά στο άγαλμα του Γεωργάκη Ολυμπίου στην Κατερίνη   

Μέλη του Συλλόγου μας 

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Διάθεση νέων εκδόσεων

Τα δύο νέα βιβλία του συλλόγου μας είναι πλέον γεγονός και διατίθενται στην τιμή :

"Τα Παιδια της Μνημοσύνης"      15 Ευρώ 
"Τα Τοπωνύμια του Λιβαδίου"    10 Ευρώ. 

Το ΔΣ του συλλόγου μας αντιλαμβανόμενο τις έντονες δυσκολίες όλων μας, λόγω της μακράς οικονομικής κρίσης, κράτησε την τιμή των νέων εκδόσεων όσο χαμηλότερα μπορούσε. Επίσης προσάρμοσε και τις τιμές των προηγούμενων εκδόσεων ως εξής :

"Λεξικό της Κουτσοβλαχικής του Λιβαδίου Ολύμπου"    25 Ευρώ
"Οι καιροί, ο τόπος και οι άνθρωποι"                              15 Ευρώ
"Τότε που παίζαμε..."                                                       10 Ευρώ  
  

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αναχώρηση Λεωφορείου για Κατερίνη

Όσοι, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας, επιθυμούν να παραβρεθούν το Σάββατο 29-6-2013 στο 29ο Αντάμωμα Βλάχων να γνωρίζουν ότι το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 4:30 μ.μ. από τη γωνία Δελφών με Μπότσαρη.       

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Δύο νέες εκδόσεις του συλλόγου μας

Παρουσίαση των νέων βιβλίων του καθηγητή μας κ. Κώστα Προκόβα,
 στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο
Λιβάδι Ολύμπου Κυριακή 11/08/2013, ώρα 12.00 π.μ.

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι
του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος»

Ο Σύλλογος μας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αποτύπωση, καταγραφή και προβολή της ιστορικής και λαογραφικής παράδοσης του Λιβαδίου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι προχώρησε στην έκδοση δύο νέων βιβλίων, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν. Πρόκειται για:
1. Τα Παιδιά της Μνημοσύνης -Μακρύ ταξίδι στη νιότη μιάς γενιάς- (επανέκδοση και κατά πολύ επαυξημένη της αρχικής έκδοσης του 2001, η οποία είχε από καιρό εξαντληθεί), του συγγραφέα Κώστα Προκόβα, πρ. Διευθυντού του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη του Α.Π.Θ. και








2. Τα Τοπωνύμια του Λιβαδίου Ολύμπου, με συγγραφείς τον Κώστα Προκόβα και τον καθηγητή του Α.Π.Θ. Νίκο Κατσάνη.


Τα πνευματικά δικαιώματα των δύο αυτών εκδόσεών μας, ο κ. Κώστας Προκόβας τα παραχώρησε και πάλι στο Σύλλογο Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την κληρονομιά που δωρίζει σε όλους όσοι γεννήθηκαν, ζουν, κατάγονται ή έχουν στη καρδιά τους το Λιβάδι Ολύμπου.

Η έκδοσή τους κατέστη εφικτή χάρις και στην ευγενή συμβολή και χορηγία του κ. Δημητρίου και της κ. Αρτέμιδος Ζάννα, καθώς επίσης και του κ. Αστερίου Μεταξιώτη.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ζ.Μ.Κ., την οποία παραχώρησε ευγενώς η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 και ώρα 12.00 π.μ.

Τα βιβλία θα προλογίσει εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Λ.Θ. ο πρόεδρος κ. Αλέξιος Κουτσιάης και θα τα παρουσιάσουν αντιστοίχως ο πανεπιστημιακός της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., φιλόλογος κ. Νίκος Βαρμάζης και ο πανεπιστημιακός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., αρχιτέκτων-πολεοδόμος και πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Γιώργος Συνεφάκης.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για μας.

  
Με εκτίμηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο





Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Καλό Καλοκαίρι

Καλό καλοκαίρι είπανε τα μικρά και μεσαία χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 στην τελευταία φετινή εκδήλωσή τους. Παρουσία των γονιών και αρκετών φίλων στην λέσχη μας δόθηκε μια όμορφη χορευτική παράσταση από τους νεαρούς χορευτές ενθουσιάζοντας τους θεατές. 









Έτσι έκλεισε μια δημιουργικότατη χρονιά για τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης και όπως είναι σε όλους μας γνωστό η λέσχη και το κυλικείο μας θα κλείσει έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  Καλό καλοκαίρι σε όλους μας. 

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

29ο Αντάμωμα Βλάχων

29ο Αντάμωμα Βλάχων

Ο Σύλλογός μας θα συμμετάσχει και φέτος κανονικά στο 29ο Αντάμωμα Βλάχων στις 27, 28, 29 και 30 Ιουνίου στην Κατερίνη και στην Καρίτσα Πιερίας. Τα χορευτικά του τμήματα θα βρεθούν το Σάββατο  και την Κυριακή στην Κατερίνη για να παρουσιαστούν μαζί με όλους τους άλλους στον τρανό χορό. Το πρόγραμμα, όπως το ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλαχών (ΠΟΠΣΒ), έχει ως εξής:



Πέμπτη, 27/6/2013 - Ημερίδα στην Κατερίνη

Παρασκευή, 28/6/2013 – Κατερίνη 20:00 Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού

Σάββατο, 29/6/2013 – Κατερίνη 19:00 Παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας μας, με βάση την κοινή καταγωγής τους.

Κυριακή, 30/6/2013 – Καρίτσα Πιερίας 10:15 Ο «Μεγάλος Χορός», «Κόρλου Μάρι» στο Χοροστάσι της Καρίτσας Πιερίας στους πρόποδες του Ολύμπου

Το Σάββατο το απόγευμα θα αναχωρήσει λεωφορείο για την Κατερίνη με επιστροφή την ίδια μέρα μετά το τέλος των εκδηλώσεων. Όποιος επιθυμεί να παραβρεθεί στο αντάμωμα ας επικοινωνήσει με το ΔΣ.